Follow The Money! Eller absolut inte?

Inom ”hälsorörelser” i allmänhet inkluderande LCHF är man/vi vanligen tveksamma till ”Big Pharma” och ”Big Food” och hur de tjänar enorma pengar på tveksamma eller fullt ut farliga produkter. ”Follow The Money” är ett vanligt mantra och inte så sällan verkningsfullt för att spåra bakomliggande faktorer.

De som inte vill inse allvaret och människans ansvar (förminskar eller till och med förnekar vad vetenskapen visar) angående klimatet reagerar ganska precis tvärtom. Stockholmsinitiativet och andra som bär samma skrot och korn på sina ryggar uppträder i praktiken som lobbyister för Big Carbon. De skyddas så att de tämligen ostört kan fortsätta gräva och/eller borra upp pengar som ”vi” betalar dem. Här ljuder inga stridsrop om Follow The Money.

Tjänar vetenskapsförnekare pengar eller har andra fördelar som uppväger att de fördärvar sitt eftermäle? En del kanske, ”storhopen” säkert inte, de spelar med för de inte vet bättre, de klipper, redigerar och sammanställer ur andras illa motiverade bloggar/sajter. Grundprincipen tycks vara ”Jag har läst precis samma sak så många gånger, det måste vara sant!” och källkritik verkar inte existera. Några översätter till svenska för att nå så många som möjligt.

Med tiden kommer allt fler att inse människans ledande roll i det som sker. Hur långt det räcker för att dämpa utvecklingen till nivåer som mänskligheten inklusive naturen i sin helhet kan anpassa sig till vill jag inte sia om.

Keeling-kurvan över koldioxidens ökning i atmosfären från 1958 och framåt
Keeling-kurvan över koldioxidens ökning i atmosfären från 1958 och framåt

Medelinsikten om klimatförändringarna, vad de innebär och varför de sker fortskrider genom erfarenheter, nyfikenhet, utbildning och förstärks avsevärt begravning för begravning när uttjänta lobbyister läggs i jord.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.