Sanning och konsekvens

Vid dryga 70 års ålder har jag personligen inte mycket kvar att frukta av näraliggande klimatkonsekvenser. Jo, i den begränsade skalan kommer vädret att bli opraktiskt med ovanligt långa perioder av värme omväxlande med (relativ) kyla. Men vi har tak över våra huvuden, nyinstallerad AC och gångavstånd till affärer. Faktiskt även några kvadratmeter att odla på om det kniper.

  • Sannolikt ökar risken för torka och bränder omväxlande med långdragna regnperioder.
  • Fjällvandrare måste bära med sig dricksvatten.
  • Skidanläggningar får räkna med kortare säsonger om de ens överlever.
  • Fler arter av fästingar sprider sig norröver. Bara ett exempel av många.
  • Betydligt kostsammare att äga och köra fordon.
  • När det regnar blir det intensivt. Uttorkad mark tar inte gärna till sig vatten vilket resulterar i översvämningar. Långt fler fastighetsägare i Sverige kommer att drabbas av detta snarare än av havsnivåhöjningar.

Positivt är att ungdomar (av alla åldrar) tycks vara mindre stela i sin omvärldsuppfattning. Möjligen kan de kompensera något av hittillsvarande generationers nedbrytning av vår gemensamma livsmiljö. De kommer tyvärr att mötas av gigantiska problem, några framgår av följande video.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.