Med ålder kommer ”jag vet redan (nästan) allt”

Sociala medier samt sökmotorn Google inklusive dotterföretaget YouTube försöker städa upp i röran som såväl beräknande som obetänksamma internetanvändare skapar. Det är inte populärt, sannolikt mest i just dessa kretsar.

Förståeligt nog använder man faktisk ålder som en parameter men jag räknar med att det skiljer rejält mellan olika personer när man ”stelnar i tanken” och hellre delar länkar man gillar än kollar upp bakgrunden.

Younger adults tend to be more concerned that they’ve shared falsehoods, with 25% of those ages 18 to 29 very or extremely worried that they have spread misinformation, compared to just 14% of adults ages 60 and older. Sixty-three percent of older adults are not concerned, compared with roughly half of other Americans.

https://www.snopes.com/ap/2021/10/08/americans-agree-misinformation-is-a-problem-poll-shows/

Artikel i Ny Teknik: https://www.nyteknik.se/digitalisering/nu-stoppar-google-klimatfornekande-annonsering-7022254

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.