Bränderna i Australien

Det är mänskligt att fela men vill man röra till det ordentligt ska man använda Internet!

Min åsikt är att skolan skall lära ut och betona vikten av käll– och faktakontroll. Alltför många bryr sig inte utan väljer en åsikt som någorlunda överensstämmer med den egna förförståelsen (fördomen) oavsett hur galen den är.

Bots and trolls on Twitter are currently pushing a conspiracy theory that rejects climate science and alleges all of the fires were started by arsonists, The Guardian reports. These bots and trolls are using the hashtag #ArsonEmergency to spread this conspiracy theory.

Dr. Timothy Graham, a Queensland University of Technology senior lecturer, did a social media analysis by using a Twitter bot detection tool to look at over 300 accounts that were using this hashtag. He found a “suspiciously high number” of these accounts appeared to be bots or trolls.

“Australia suddenly appears to be getting swamped by mis/disinformation as a result of this environmental catastrophe, and we are suffering the consequences in terms of hyped up polarization and an increased difficulty and inability for citizens to discern truth,” Graham told The Guardian.

https://www.inverse.com/article/62195-australia-fires-arson-bots


I artikeln finns ett uttryck jag aldrig tidigare stött på, hyper-partisan. Det tarvar en förklaring, kanske i denna länk: ”A hyper-partisan will passionately support a party no matter what changes it makes to its policies.

Där finns ännu kraftfullare åsikter som jag väljer att inte citera, de bör åtminstone läsas i sitt sammanhang.

Under inlägget kan finnas annonser jag inte har ekonomisk fördel av eller kontroll över.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.