PETM, 56 miljoner år sedan

Under en geologisk grisblink om cirka 200 000 år [1] för 56 miljoner år sedan värmdes Jorden upp riktigt grundligt. Djur och växter som liknar de vi idag ser i tropikerna fanns nära och till och med på högre latituder än polcirklarna.


[1] Människan började evolvera mot sin nuvarande form för cirka 200 000 år (200 kyr) sedan och började sin spridning över Jorden 100 – 150 kyr senare. PETM pågick alltså ungefär så länge som människor i någon form funnits.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.